Första åket

Just det, nu är första slalomåket för säsongen avklarat i inte mindre än i Bygdsiljum där jag som liten skit har åkt ganska mycket... (backarna känndes dock lite kortare än de gjorde när man var si sådär 8 år) Vädret var inte toppen, det snöade ganska mycket vilket gjorde att det låg en massa snövallar i backarna men det var bara att bita i och det blev en riktigt härlig dag men mycket frisk luft. Me like!

  


Bäbis på gymmet

Jag trodde de var en engångs företeelse när jag såg det förra veckan men tydligen inte. Ungen (vi snackar en ca 8 månadersbäbis) får sitta på en liten matta medan mamma och pappa lyfter vikter. Snacka om att bli inskolad som liten!


Vilken väg?

  

Danska

Har just läst en kursbok på danska... lite intressant faktiskt för det är inte så omöjligt som man tror, ja menar jag förstår då i alla fall i princip ingenting när danskar pratar så jag tänkte att detta kommer ju bli heeelt omöjligt men när jag väl började insåg jag att det inte var så farligt. Har ni läst en såndär text nångång där bara de första och de sista bokstäverna i ordet sitter på den plats de ska? Läser man så och lite snabbt och uttalar orden på svenska då går det helt okay även om man ibland stöter på ord man måste slå upp 

Solen!

Solen tittade fram ihelgen som var, helt underbart! Jag hävdar att det bara är andra gången som jag sett solen sedan jag lämnade New York men André säger bestämt att den tittat fram någon fler gång, han kanske har rätt. Hur som helst finns det nog ingenting som kan ge en mer energi så snabbt än just solen. Så vi drog på oss snödamaskerna och begav oss ut på en promenad i skogen, plumsandes i djupsnö, härligt var det och jag passade på att göra vinterns första snöängel :) Den svenska skogen med dess friska luft, de är faktiskt nånting jag har saknat!


  

Nån som är sugen på att dra ut i skogen nån helg och dricka lite varm choklad och kanske grilla lite korv förresten?

 

E4:an mellan Ålidhem och Universitetet

Gångvägen mellan Ålidhem och Universitetet skulle lätt kunna beskrivas som E4:an, speciellt på morgonen och mellan tre, fryra tiden på eftermiddagen. De har till och med satt upp ett räkneverk där man kan se hur många cyklister som passerar under dagen, de rör sig om ca 5 000 och rätta mig om jag har fel, men då är det bara cyklisterna som räknas... 

De flesta går dock, och det skulle inte vara så irriterande för cyklisterna om de bara kunnde hålla sig på "sin sida" cykelvägen dvs säga vänster om jag inte är helt fel informerad.... näe istället så går de allra helst mitt på vägen så att cyklisterna får sixsaka mellan dem och samtidigt försöka hålla så bra koll som möjligt på de mötande cyklisterna som också kör slalom mellan gångtrafikanterna... (och ni kan ju tänka er hur lätt det är när de snöar till exempel och man får små nålar i ögonen så fort man försöker titta upp)

Fast det finns ju faktiskt de som går på sidan, men de är ju onödigt att gå på den vänstra sidan när man kan gå på den högra och då kanske undvika att måsta gå bredvid någon som man inte känner...

De kan inte vara lätt att vara gångtrafikant men de är ju helt klart att de gör cyklisternas färd betydligt roligare och mer spännande än om de skulle hålla sig på "sin kant" av gångvägen!

Kurser för män Vt10

Byskeby folkhögskolas fristående kurser för män VT-10
 

Kurs 1
Hur man fyller på ispåsar.
Kursen går igenom varje arbetsmoment med diabilder.
950:-
 
Kurs 2
WC-papper. Är det sant att toalettpappret växer ifrån pappershållaren?
Diskussionsgrupp.
1500:-
 
Kurs 3
Är det möjligt att lyfta upp toalettringen före urinering?
Och hur lägga ner den igen efter urinering?
Mycket praktiska övningar.
2000:-
 
Kurs 4
Efter middagen: Flyger de smutsiga tallrikarna själva till diskhon?
Lösningar och exempel på videoband.
2500:-
 
Kurs 5
Lär dig att hitta saker. Börja med att ställa dem på de rätta platserna
istället för att gapa och vända hela lägenheten upp och ner.
Öppet forum.
1900:-
 
Kurs 6
Att ge blommor till din älskade skadar inte din hälsa.
Bilder och ljudband.
4000:- begränsade platser!
 
Kurs 7
Våga fråga efter vägen när du inte hittar.
Berättelser ur verkliga livet.
1500:-
 
Kurs 8
Är det genetiskt möjligt att hålla tyst när frun kör bilen?
Körsimulator.
7500:- obegränsat antal
 
Kurs 9
Lär dig skillnaden på fru och mamma.
Rollspel.
1900:-
 
Kurs 10
Hur lär man sig att älska shopping?
Andningsteknik, meditation och mental träning.
500:-

RSS 2.0