Maten och fritiden i Patamanta

Som ni redan forstatt var inte hygienen den basta i Patamanta sa det ar i det narmaste ett under att varken jag eller Sofie fick magproblem under de 5 dagar vi spenderade dar. Eftersom att vi inte skulle fa maten lagad och inte heller hade nagot "kok" att anvanda de forsta tva dagarna sa hann vi till exempel stoppa i oss lite frukt och brod (som vi hade kopt och tagit med oss) precis innan Natalia (hon vi bodde hos) kom in med en sopptallrik till middag. Da var det bara att tacka, ta emot och truga i sig trotts att vi redan var medelmatta efter det vi lyckats stoppa i oss pa egen vag. Det var med andra ord lite svart att veta nar eller ens om vi skulle fa nagon mat serverad. Problemet gick inte heller att losa genom att ga pa restaurang eftersom det inte fanns nagon restaurang i byn.

Forsta dagen fick vi en valkomstlunch bestaende av ris, morotter och rodbetor samt lite kyckling som var riktigt god. Det var inte fullt lika kul nar vi tva dagar senare serverades samma mat, kall denna gang, med vetskapen om att det inte fanns nagot kylskpa eller forvaringsutrymme (annat an smutsiga grytor som knappt diskats) for den mat som blivit over sedan tidigare mal. Det problemet loste vi med att pa ett sa smidigt satt som mojligt skrapa rent tallrikarna i en svart soppase.

Andra dagen fick vi dock ett litet "kok" installerat i varat sovrum just innan laggdags. 06.15 morgonen darpa, innan vi ens hade stigit upp, men just innan vi skulle koka upp tevatten till frukost kom Natalia in igen och "lanada" tillbaka koket eftersom att hon och hennes foraldrar ocksa skulle laga frukost. Den morgonen slutade det med att vi fick ta med oss var vattenkanna in i deras kok och Natalias pappa sag till att vart vatten kokades upp. 

Pa eftermiddagen samma dag fick vi tack och lov tillbaka "koket" sa vi kunde laga middag av de gronsaker och ravaror vi kopt med (i tron att de skulle bli en present till familjen) sa att de inte bara stod i ett horn i vart rum och blev daliga. Vi lagade en super god soppa som vi ocksa bjod familjen pa. Vi sag ocksa till att lagga till kokta agg till var frukost som normalt bestod av te, brod och lite frukt. Vi blev dock paminnda forsta gangen vi forsokte koka aggen att vattnet borjar koka snabbare pa hogre hojd (de vill saga innan de nar 100 grader varmt) sa aggen var inte fardigkokade efter 8 minuter som de ar hemma.

Pa eftermiddagarna satte vi oss ofta i trappen pa garden i solen for att lasa lite litteratur och njuta av de varma timmar som solen bjod pa, pa dagarna. Det var riktigt harligt och en eftermiddag passade vi dessutom pa att tvatta av oss lite under armarna och fotterna, det var underbart avenom man inte kannde sig helt ren efterat. Vi tog ocksa nagra prommenader runt om i byn for att prata lite med byborna, barnen och titta oss omkring lite grann.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0