Feria 16 de julio

For att ta sig runt i La Paz aker man nagot som har kallas for "mobilidad" (minibussar). Dessa finns overallt och det ar bara att vinka in dem till gatukanten sa stannar de om de finna plats over. Det ar dessutom superbilligt att aka dessa, fran La Paz till El Alto kostar det ca 2 svenska kronor och det ar en mils fard. Det knepiga ar bara att lista ut vilka som gar dit man vill aka men man lar sig ju efter ett tag och annars ar det bara att fraga, om man ar spansktalande i alla fall....

Pa torsdagar halls en stor marknad i El Alto som kallas Feria 16 de julio och dar kan man kopa allt fran begagnade mobler och klader till nya till fruktjuicer och mat till begagnade lostander - nej det ar inget skamt. Jag testade min forsta farska morotsjuice och det var en riktig hojdare som kan rekommenderas till alla som tycker om sota morotter. Marknaden kanndes lite som en bytesmarknad, manniskor kommer hit och saljer sina begagnade saker de inte langre behover och kan kopa nytt eller annat begagnat som de saknar.

For den som inte tycker om att ga pa marknader men alskar naturupplevelser bor anda styra kosan hit i alla fall en formiddag. Utsikten fran El Alto (och marknaden da) ner over La Paz var magnifik och dessutom fick man en underbar vy over bergen och dess vita toppar ovanfor staderna - perfekt for att ta kort ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0