Tulum

Nu har vi spenderat tre dagar i Tulum som verkligen ar ett paradis! Pa onsdags slappade vi pa stranden xcacel som ar en super vacker odestrand utan forsaljare och nastan utan turister... det kanndes tidlost att ligga dar och se pa de turkosa havet och lyssna till de stora vagorna.. nar det ar sasong fylls dessutom stranden av skoldpaddor som kommer dit for att lagga agg, synd att vi missade det... pa kvallen blev det fodelsedags middag pa "el mariachi" bestaende av wokade delikatesser fran havet och guacamole med totopos... 

                                           
                                     Stranden xcacel....                   

I torsdags steg vi upp tidigt igen for att aka pa utflykt och snorkla i "cenotes" som ar vattenfyllda grottor, varken jag eller andre hade snorklat sa mycket tidigare (min forsta gang var i ixtapa for ca 2 man sen :P) sa fran borjan kanndes de lite ovant att andas genom ett ror men efter en stund hade man vant sig och kunde njuta forfullt av upplevelsen. Det var kristallklart vatten (sotvatten) och super lackert att se hur solens stralar lyste upp vissa delar av grottan. Det var bara en massa sma fiskar som simmade runt en (men inte sa fargglada som vi hade trott att de skulle vara) och haftiga droppstensformationer som fyllde grottan, vissa som istappar och andra som stora pelare. Pa eftermiddagen for vi till Tulums ruiner som ar lamningar fran mayafolket precis som i Chichen Itzá och som ligger jattevackert till med utsikt mot havet och en strand omgiven av klippor.

                
      en av grottorna vi               ruiner i Tulum                   Iguana                   Lunch pa stranden
           snorklade i


Idag fredag har vi bara tagit det lugnt och slappat pa stranden har i Tulum, vi har haft ca 30 grader varmt, badat i det turkosa havet och atit farska rakor till lunch... vi har levt lyx liv med andra ord :) vi har ocksa uppflyllt forfragningen efter sombreros, beviset ser ni nedan ;)

     


  

Kommentarer
Postat av: Jessica

Hejsan!!Vad mysigt för er att få träffas igen:) Ha en trevlig jul om vi inte ses innan dess!Kram

2009-12-12 @ 16:12:39
URL: http://sidenmark.blogg.se/
Postat av: Pappa Christer

Hej på er.

Ha på er hattarna när ni kommer hem då missar vi inte er.Ni verkar vara i paradiset vilka bilder!Här hemma är det grått och trist väder och temperaturen runt 0.Nu är ni ju samålder inge det känns väl skönt för dej tesa.Ha det så bra vi hörs Kram på er

2009-12-12 @ 16:46:29
Postat av: Berith

Hej!

Det är väl bäst att kommentera inlägget, vi här hemma har ju fått vissa klagomål på slöhet i det fallet. Upplevelserna fortsätter med nu har du Therese någon när och kär att dela dem med och det är säkert en viss skillnad mot tidigare.

Ha det bäst.

Förresten hur blev det skulle jag spara någon glögg tills du/ni kommer hem? För det var ju ett bösök som isåfall skulle planeras in.

Kram Berith och Tobba

2009-12-12 @ 18:58:49
Postat av: Gustav

Haha. Härligt. Nu smälter ni in bra! Ha en bra jul i värmen! Vi hörs

2009-12-13 @ 09:51:40
Postat av: Gunilla o Lorentz

Hej,hej

Vad fina ni är ! Så bruna så bruna ni äro båda två, korinter till ögonen (tja !?) och hattarna på sne:)

Det låter fantastiskt skönt med värme o turkosa bad, tänk gärna på oss som nu har snö, 9 minus och fastfrusna bildörrar..... Hoppas ni får en fortsatt bra och spännande resa. Akta er dock för lama-djuren vi har hört att dom bits! Många julkramar från oss alla till er båda

2009-12-15 @ 21:57:55
Postat av: Berith & Tobba

Hej och tusen tack för julkortet.

Tyvärr kan vi ju inte skicka något till er eftersom ni fortfarande är på resande fot. Vi får tänka lite extra på er istället.

Julkramar från oss till er

2009-12-15 @ 22:14:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0