Los Vulcanes

Lördagen efter La Bufa och Silao, (alltå en vecka senare), packade vi ihop lite saker för övernattning och slängde in våra väskor i bagaget på en bil och iväg bar det först mot Salamanca där vi plockade upp några fler, maten vi behövde, öl, tält och lite annat. Slutdestinationen var Valle Santiago som är ett vulkanområdet ca 1,5 h i bil från Guanajuato. Vi körde till en vulkan som kallas för Olla de Alvarez som är en icke aktiv vulkan som numera rymmer en liten by i sin krater. Där finns det också möjlighet att campa, laga mat och bada i en bassäng om man känner för det. När vi kom fram var vi alla ganska hungriga och därför satte killarna igång med grillningen på en gång medan vi andra minglade runt och umgicks. Vi var ungefär 13 stycken som åkt iväg; jag och Helena, Laura (argentina), Lisa (tyskland), Veronica (Usa), Federico (argentina) alla vi utbyesstudenter som fått lite kontakt under första veckan.  De som hade annordnat denna utflykt var fram förallt Fernando och Andrés som är två anfitriones (faddrar) för utbytesstudenter som bland annat hjälpt oss hitta boende första veckan. Fernando hade dessutom bjudit med sin tyskalärare och hennes pojkvän samt en tre, fyra klasskompisar som jag inte minns namnet på :P


                           
          På väg                                Byn vi tältade i ligger           Utsikten från poolen
                                                      i mitten av bilden


Till förrätt bjöds vi på någon typ av friterat bröd med chilisås att lägga på som var ganska stark men hade väldigt god smak. Sedan fanns det grillat kött och chorizokorv till huvudrätt som var grillat med lime på, super gott! Till detta tillagades också quesadillas som är tortillabröd som viks dubbelt  å så lägger man ost emellan som får smälta. Riktigt gott var det och mätt blev man!


                                    
                               Grillning!                             Tältargänget :)

Efter mörkrets inbrott tändes en lägereld och gitarren plockades fram å vi hade det mysigt i mörkret sjungandes och skojandes. När man blev för trött var det bara att plocka fram sin nyinköpta sovsäck och gå till det färdiguppställda tälet och välja sig en sovplats. Jag kankse inte kan säga att jag sov som en prinsessa men för att vara en natt direkt på tältduken i en inte alls så bra sovsäck och utan kudde sov jag riktigt gott. 


Följande dag steg vi upp ganska tidigt, packade ihop och sedan bar det av mot de sex återstående vulkanerna för att få se lite mer av vad Valle Santiago hade att erbjuda. Vi åkte inte till alla sex utan det belv bara två till men det räckte gott och väl. Den ena tycker jag inte var så mycket att se men den andra var däremot riktigt cool. Den heter Rincon de Parangueo och för att komma in till dess mitt var man tvungen att gå genom en ganska lång och mörk tunnel och när man kom fram till kratern på vulkanen möttes man av ett jätteljust och vitt kalkland. Riktigt i mitten av kratern fanns det fortfarande kvar lite vatten och just runt den lilla sjön var marken väldigt porös. Solen lyste och det var jättevarmt och eftersom marken var alldeles vit blev man bländad, om ni åker hit någon gång glöm inte att ta med solglasögonen som jag gjorde, det var hemskt!

                                     
                           Tunneln man gick genom        Vulkanens krater


Kommentarer
Postat av: Jessica

Ska bli kul å följa dina äventyr!!Är kvar i Skellefteå än så länge och jobbar.Kramkram

2009-09-19 @ 09:28:48
URL: http://sidenmark.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0