Svensk middag med vänner

De flesta av de som vi var till Vulkanerna med böjd vi följande lördag hem till oss på en svensk middag. Vi blev nio stycken ätande totalt och hade en rikigt trevlig kväll med många skratt, härliga skämt och en lyckad kväll som slutade på La Boga där vi dansade salsa till halv fem på morgonen då vi blev hungriga igen och bestämde oss för att ta en pizza slize innan vi igck hem för att sova.

Klockan sju hade vi bjudit hem våra gäster som inte dök upp förrän vid åttatiden (vi glömde att vi var i Mexico) och då inledde vi matfesten med laxröra på en brödbit som förrätt, sedan övergick vi till baconinlindad kyclingfilé fylld med fetaost med potatisgratäng (och morötter så klart) till huvudrätt samt pannacotta med kiwi och jordgubbar (dock inte lika goda som pappas) som slutklämm.... Det smakade kanske inte exakts som de skulle ha gjort hemma men det blev riktigt lyckat och riktigt gott.

Vi hade först tänkt göra en kladdkaka till efterrätt men eftersom vi inte kunde få tag på kakao så sket sig den idén ganska snabbt och efterrätten blev utbytt till en variant på pannacotta. Både till pannacotta och potatisgratäng behöver man vispgrädde vilket vi också hade köpt hem. Dock hade vi räknat med att vispgrädde ska gå att vispa, den grädde som vi hade köpt gick inte att vispa plus att den smakade pyton. Smått oroliga hällde vi ner denna grädde i vår potatisgratäng och i vår pannacotta (som inte alls fick den volym den skulle)... tack och lov blev slutresultatet bra i alla fall och en äckliga "grädd" smaken gjorde sig bra tillsammans med annat som tur var!


 

Från vänster i bild, Federico, Andrés, Fernando, Lisa, Veronica och Laura. De som saknas är Dante, jag
och Helena...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0