Eulogia

Innan vi lamnade Sverige hade vi kontaktat en kvinnan, Eulogia, pa KAUSAI i Cochabamba for att fa hjalp att ordna med studiebesok i bolivianska skolor. Forra lordagen hade vi bestamt traff med henne for att organisera besoken. Hon sokte upp oss pa vart hostal i La Paz for att sedan folja med oss, samt presentera oss, for en annan organisation, ICAB, i El Alto. Eulogia var super gullig och jattetrevlig och det kanndes verkligen som att hon gjorde allt for att det skulle bli sa bra som mojligt for oss.

Motet med ICAB kanndes valdigt bra det ocksa, Gerarda, "ledaren" for organisationen var valdigt tillmotesgaende och lyssnade till vara onskemal om att fa besoka en skola pa landet dar man pratar och undervisar pa aymara (ett indiansprak) samt observera lektioner i spanska som de da laser som andra sprak. Gerarda kom fram till att det skulle passa bra att vi besokte en skola i en by som ligger ca 1 timme fran La Paz och hon sjalv skulle mota upp oss pa mandagmorgon for att folja oss dit och presentera oss for rektorn pa skolan. Dessutom kannde hon till en kvinna som hade ett ledigt rum som vi skulle kunna fa bo i, vilket vi tyckte lat som en mycket bra idé for att slippa aka fram och tillbaka fran La Paz varje morgon.

Innan motet avslutades kom det en till kvinna till lokalen som fragade om vi skulle kunna hjalpa henne fa tag pa en kvinna i Sverige som, som jag forstod det, har varit "fadderforalder" till hennes son tills for nagot ar sedan. Kvinnan hade haft kontakt med den svenska kvinnan via kyrkan som nu vagrade lamna ut kontaktuppgifter till den svenska familjen till den bolivianska kvinnan formodligen eftersom hennes son inte langre var fadderbarn. Vi lovade att gora ett forsok bara va fick namn och mojligen en adress till den svenska kvinnan. Vi far se om vi kan gora nagot for att hjalpa.  


Kommentarer
Postat av: Mamma

Spännande uppdrag ni har med er hem!



/Mamma

2010-09-28 @ 19:11:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0